Фото: konkurent.ua

Росіяни після ударів українських військових не забирають з поля бою поранених та вбитих окупантів, — ISW

Окупанти не забирають поранених та вбитих російських військових, а лишають їх прямо на полі бою. Через це серед рашистів зросла кількість дезертирів.

Про це повідомив Інститут вивчення війни (ISW).

Диверсійно-розвідувальна група "Русич", ультраправе російське нерегулярне воєнізоване формування, опублікувало перелік проблем рашистів на фронті. Відтак, окупанти скаржаться, що російські військові відмовляються евакуювати власних поранених або вбитих солдатів з прифронтових районів, що спонукало частину російського персоналу відмовитися від виконання бойових завдань. 

Крім того, російські війська скаржаться на нестачу озброєння та обладнання, яке нібито заважає проведенню успішного наступу на різних ділянках фронту в Україні. Рашисти запевняють, що російська контрбатарейна дальність і точність поступаються українським можливостям. А також вони не мають лазерного наведення снарядів "Краснопіль" і БпЛА, щоб керувати ними.

Водночас група "Русич" також зазначила, що російська реактивна система залпового вогню (РСЗВ) "Торнадо-С" менш стійка до радіоелектронної боротьби (РЕБ), ніж надані Україні американські системи HIMARS. Багато російських співробітників купують власні комунікаційні технології, що ускладнює зв’язок між різними підрозділами, які використовують різні моделі технологій. 

Нагадаємо, за даними Генштабу ЗСУ, у зв’язку із катастрофічними втратами окупантів очікується, що найближчим часом в Російській Федерації та на тимчасово окупованих територіях України розпочнеться масова примусова мобілізація населення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.09.2023 10:28