Фото: росЗМІ

Росіяни перейшли до оборони на одному з напрямків, — ЗСУ

Війська країни-агресорки перейшли до оборони на Харківському напрямку та перекидають туди "вагнерівців".

Про це повідомив штаб-сержант "Хартії" Кирило Дучко, передає оперативно-тактичне угрупування "Харків".

За його словами, на Харківщині рашисти перегруповують війська та для підкріплення перекидають туди "вагнерівців" й колишніх ув'язнених. 

"Ми дійсно бачимо перегрупування та підкріплення. Тобто ті підрозділи РФ, які стояли перед нами з травня, вони — небоєздатні. І їм дають підкріплення із "Вагнера" та колишніх ув'язнених. Ми бачимо перегрупування та підкріплення. Ми розуміємо усі ризики, зважуємо усі "за" та "проти" і готові дати відсіч у будь-яку хвилину", — розповів Дучко.

Війська РФ перейшли до оборони на Харківському напрямку

Мапа: ОТУ "Харків"

Ситуація на фронті

На Лиманському напрямку ворог атакував 28 разів. Намагався вклинитися в нашу оборону поблизу Дружелюбівки, Чернещини, Греківки, Невського, Торського, Терн, Макіївки, Новосадового та Білогорівки.

На Сіверському напрямку українські захисники відбили штурм російських загарбників поблизу Виїмки.

На Краматорському напрямку окупанти атакували 11 разів у районах Калинівки, Майського, Андріївки та Білої Гори.

На Торецькому напрямку ворог за підтримки авіації здійснив 12 атак неподалік Неліпівки, Торецька та Щербинівки.

На Покровському напрямку наші захисники зупинили 28 штурмових і наступальних дій агресора у бік населених пунктів Воздвиженка, Новоторецьке, Красний Яр, Новогродівка, Селидове, Маринівка та Михайлівка. Найбільша концентрація ворожих атак була поблизу Селидового.

На Курахівському напрямку Сили оборони відбили 25 атак. Найактивніше окупанти намагалися просунутися вперед в районі населеного пункту Георгіївка. Окрім цього, ворог атакував у бік Цукуриного, Гірника, Костянтинівки, Катеринівки та Желанного Другого.

Нагадаємо, раніше видання The Wall Street Journal оприлюднило інформацію, що міністерство оборони Росії тисне на очільника Кремля Володимира Путіна, аби той оголосив нову хвилю мобілізації для війни на виснаження проти України. Це мало б компенсувати великі втрати окупантів на полі бою.

Своєю чергою аналітики ISW заявили, що оскільки кремлівський диктатор Володимир Путін побоюється, що мобілізація в Росії є прямою загрозою стабільності його режиму, вона залишається малоймовірною у короткостроковій і середньостроковій перспективі.

 Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.09.2024 16:17