Фото: Генштаб ЗСУ

Що відбувається на Харківському напрямку: ЗСУ повідомляють про значні втрати рашистів

Станом на ранок 19 серпня на Харківському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога, який намагається проснутися, однак успіхів не має. При цьому російські загарбники під час штурмів зазнають суттєвих втрат техніки та живої сили.

Про це повідомляє прес-служба Оперативно-тактичного угруповання "Харків".

За даними військових, у районі населеного пункту Глибоке противник здійснює заміну особового складу на бойових позиціях, проводить евакуаційні заходи. В районі населеного пункту Липці ворог здійснив поповнення бойових розрахунків. Провів заходи логістичного забезпечення. При цьому продовжуються випадки невиконання наказів особовим складом противника. Поблизу Стариці відмічається поодиноке переміщення особового складу противника з метою внутрішньої ротації на бойових позиціях.

Як зазначає ОТУ "Харків" у Вовчанську окупанти здійснили перегрупування штурмових груп, поповнюють запаси боєкомплекту та медикаментів. Центральну частину міста ворог обстрілював з важкої вогнеметної системи ТОС-1А.

"Протягом минулої доби відбулося три бойових зіткнення. Також ворог завдав один авіаудар з використанням двох КАБів та один ракетний удар. Крім того, окупанти завдали 57 ударів дронами-камікадзе та 449 разів обстріляли позиції Сил оборони України", — зазначили військові.

За інформацією військових, від початку 19 серпня триває чотири бойових зіткнення у районі Вовчанська та Липців.

Втрати ворога (безповоротні та санітарні) за минулу добу склали 120 осіб. Також на нашому напрямку ворог втратив знищеними та пошкодженими 86 одиниць озброєння та військової техніки, зокрема:

  • одну систему ППО,
  • сім артилерійських систем,
  • сім автомобілів,
  • вісім одиниць спеціальної техніки,
  • 63 БпЛА.

Нагадаємо, авторитетні західні аналітики дійшли висновку, що навіть попри те, що в минулому російські добровольчі підрозділи вже перетинали кордон Росії, теперішнє вторгнення в Курську область є одним із найбільших транскордонних нападів на Російську Федерацію та відчутним ударом по престижу диктатора Володимира Путіна.

Своєю чергою президент Володимир Зеленський 17 серпня заявив, що операція Збройних сил України у Курській області Росії триває саме так, як і планувалося, а плацдарм ЗСУ у регіоні "стає сильнішим".

За даними WSJ, російські сили передислокували кілька бригад неповного складу загальною чисельністю п'ять тисяч осіб з інших районів України до Курської області до середини тижня з 6 до 13 серпня.

Раніше The Economist повідомив, що для вторгнення української армії на територію Курської області було розглянуто кілька сценаріїв наступу на найслабкіші точки російської лінії: удар у Брянській області на півночі, удар у Курській області, комбінація цих двох ударів чи більше.

 Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.08.2024 11:23