Ту-95МС. Фото: росЗМІ

Росіяни підняли 11 бортів Ту-95 й атакують "шахедами": по всій країні оголошено тривогу

Вранці у понеділок, 26 серпня, Повітряні сили Збройних сил України зафіксували у повітрі 11 ворожих бортів з бомбардувальниками Ту-95МС. Також росіяни атакують Україну десятками ударних дронів-камікадзе типу "Шахед". По всій країні оголошено повітряну тривогу.

Військові закликали громадян не ігнорувати сигнали повітряної тривоги 

"У разі ракетної загрози та пусків крилатих ракет повідомимо додатково", — зазначили Повітряні сили.

мапа тривог

Мапа тривог з сайту alerts.in.ua


Літаки проекту Ту-95 — це радянські та російські стратегічні бомбардувальники, які вважаються найшвидшими літаками з турбогвинтовими двигунами. Ту-95 та його модифікації є єдиними у світі серійними ракетоносіями-бомбардувальниками з такими двигунами. Літак призначений для ударів по стратегічних об'єктах у тилу в будь-яких погодних умовах та будь-який час доби.

Літаки обслуговує екіпаж із семи осіб. Маса спорядженого борту становить 190 тонн, максимальна швидкість — 830 км/год, бойовий радіус дії — 6500 кілометрів, дальність польоту — 13 000 кілометрів.

Стратегічний бомбардувальник Ту-95МС здатний нести до шести крилатих ракет повітряного базування Х-555 або до восьми типу Х-101.


Зазначимо, що після третьої години ночі ворог здійснив масований наліт "шахедів" на Київ. На підступах до Києва працювала протиповітряна оборона.

Нагадаємо, 25 серпня російська армія скинула керовані авіабомби на селище в Сумській області. Внаслідок ворожого удару є загиблі та поранені.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.08.2024 06:21