Фото: Getty Images \ Global Images Ukraine

Росіяни планують перекинути в район Вовчанська морпіхів із Тихоокеанського флоту, — ЗСУ

Війська країни-агресорки через масштабні втрати готуються перекинути морпіхів із Тихоокеанського флоту у район міста Вовчанська на Харківщині.

Про це повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Назар Волошин в ефірі телемарафону.

Як наголосив посадовець, за майже півтора місяця боїв за Вовчанськ російські загарбники зазнали масштабних втрат. Зокрема, на цьому напрямку знищено 4000 окупантів.

Відтак, військове керівництво РФ намагається поповнити запаси своїх військових тими угрупуваннями, які розташовані біля кордонів України, а також тими військовими угрупуваннями, які перебувають на території Російської Федерації.

Він зазначив, що наразі у районі Вовчанська присутні 138-ма окрема мотострілецька бригада, 83-тя окрема десантно-штурмова бригада та 30-й мотострілецький полк армії РФ. Водночас агресор має намір залучити на цей напрямок ще й підрозділи 155-ї окремої бригади морської піхоти з Тихоокеанського флоту та підрозділи, які належать до 25-ї окремої мотострілецької бригади 6-ї армії з Ленінградського військового округу.

Нагадаємо, військовослужбовці Третьої окремої штурмової бригади 18 червня заявили, що російські загарбники посилюють атаки на позиції ЗСУ у Харківській області, щоб вийти на кордони Луганщини.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.06.2024 20:43