Фото: соцмережі / ілюстративне

Росіяни повідомляють про атаку дронів на НПЗ у Краснодарському краї: що відомо (відео)

У ніч на 2 травня у Краснодарському краї Російської Федерації прогриміли вибухи поблизу селища Афіпський, де розташований нафтопереробний завод. Причиною "бавовни" стала нібито атака дронів на цей об'єкт та робота протиповітряної оборони.

Про це повідомляє російський Telegram-канал Shot.

За даними пабліка, загалом було чути три вибухи, а місцеві жителі повідомляли про характерний звук двигунів у небі. Ймовірно, шум лунав від дронів, які атакували місцевий НПЗ.

Росіяни також публікують інформацію, що БпЛА прямували у бік нафтопереробного заводу, але були збиті системами ППО на підльоті до нього. Падіння дронів нібито відбулось за кілька кілометрів від НПЗ. Вже традиційно російські пропагандисти звинуватили в атаці українську сторону.

"Очевидці розповіли SHOT, що перший вибух над населеним пунктом пролунав о 03:10. Після цього звук мотора в небі продовжився і було чути ще два вибухи. Попередньо БПЛА летіли у бік НПЗ, але були збиті ППО або посаджені засобами РЕБ", — пишуть росіяни.

Згодом у мережі виклали відео нібито з місця атаки дронів на нафтопереробний завод в Афіпську.

Раніше повідомлялось, що у ніч на 1 травня безпілотник атакував Рязанську область. Внаслідок удару виникла пожежа на Рязанському нафтопереробному заводі.

Атаки на російські НПЗ 27 квітня

У ніч на 27 квітня понад 10 безпілотників атакували нафтопереробний завод та інші об'єкти інфраструктури на Кубані. На деяких із них виникли пожежі. За інформацією чиновників, нібито було придушено понад 10 безпілотників у Слов'янському, Сіверському та Кущівському районах.

Вони також повідомили, що оперативні служби ліквідовують загоряння внаслідок падіння БпЛА. Пізніше голова Слов'янського району Краснодарського краю додав, що на Слов'янському нафтопереробному заводі під час атаки безпілотників пошкоджено ректифікаційну колону.

За інформацією місцевих жителів, у Сєвєрському районі Краснодарського краю атаковано Ільський нафтопереробний завод. Після атаки дронів на підприємстві виникла пожежа, її вже майже погасили, хоча роботи проводились протягом тривалого часу.

Нагадаємо, що юридичний комітет Парламентської асамблеї Ради Європи 15 квітня назвав нафтопереробні заводи Російської Федерації легітимною ціллю для Збройних сил України. Про це повідомив голова комітету ПАРЄ з питань міграції, біженців і переміщених осіб і народний депутат України Олексій Гончаренко.

За даними росЗМІ, Словʼянський нафтопереробний завод на Кубані, який був атакований українськими дронами 27 квітня, припинив свою роботу. На підприємстві можуть бути приховані пошкодження.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.05.2024 06:01