Фото: PACE

У Раді Європи легітимізували атаки України по російських НПЗ: про що йдеться

Юридичний комітет Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) 15 квітня назвав нафтопереробні заводи Російської Федерації легітимною ціллю для Збройних сил України.

Про це у Telegram-каналі повідомив голова комітету ПАРЄ з питань міграції, біженців та переміщених осіб і народний депутат України Олексій Гончаренко.

"Юрком ПАРЄ назвав російську нафтову індустрію легітимною ціллю для ЗСУ", — йдеться у заяві нардепа.

Гончаренко наголосив, що в перекладі з дипломатичної на зрозумілу мову йдеться про наступне: "Бийте і ще раз бийте по всім НПЗ Росії. Так, щоб НПЗ більше не залишилось".

Нагадаємо, раніше британські розвідники зробили висновок, що недавні атаки українських безпілотників вивели з ладу щонайменше 10% потужностей російських нафтопереробних заводів. Попри посилення заходів, Росія навряд чи зможе захистити всі підприємства від українських ударів.

Наприкінці березня речник Держдепартаменту США Метью Міллер заявив, що США не заохочують українську армію завдавати удари поза власними кордонами. Це, зокрема, стосується атак України на російські нафтопереробні заводи, які останнім часом потерпають від дронів Сил оборони.

Своєю чергою міністр оборони США Ллойд Остін на засіданні комітету Сенату США наголосив, що атаки України на російські нафтопереробні заводи можуть вплинути на світові енергетичні ринки. Тому українським силам краще зосередитися на військових цілях.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.04.2024 21:55