Фото: Генштаб ЗСУ

Росіяни применшують успіхи української армії у ході наступальної операції, — ISW

Українські воїни деокупували ряд населених пунктів на Донецькому та Запорізькому напрямках. У відповідь російські пропагандисти намагаються применшити успіхи Збройних сил України на фронті.

Про це повідомляє ISW.

Українські війська вели контрповстанські дії як мінімум на трьох ділянках фронту, а 10 і 11 червня заволоділи територією. Заступник міністра оборони України Анна Маляр повідомила, що українські війська проводять попередні дії в районі Бахмута, а росіяни повідомляють про продовження українських наземних атак на північному та південному флангах Бахмуту. Геолокаційні кадри та російські джерела показали, що українські сили звільнили кілька населених пунктів під час наземної атаки, що тривала на південь, південний захід і південний схід від Великої Новосілки в західній частині Донецької області. Російські офіційні особи повідомили, що українські сили продовжували просуватися на південний захід від Оріхова в Запорізькій області, і українські війська досягли успіху в цьому регіоні.

Українські сили візуально підтвердили присутність у західній частині Донецької області та західній частині Запорізької області, яку російські джерела підтвердили, але просили скоротити. Заступник міністра оборони України Анна Маляр повідомила, що українські сили просунулися на 300-1500 метрів на південь України. Маляр та інші корінні українці та росіяни повідомляли, що в період з 10 по 11 червня українські війська досягли успіху в південній Великій Новосілці, зокрема звільнили Макарівку, Нескучне, Благодатне, Сторожеве та Новодарівку. Деякі російські джерела повідомили, що бої проходять у "сірій зоні" чи на спірних територіях. Вони також заявляють, що українські сили діють в районах, які російські війська не повністю окупували до українських атак на півдні України. Російські джерела називають територіальне просування України через російську оборону захопленням "сірих зон", щоб применшити успіхи України та не повідомляти про прорив українських військ оборонними рубежами. Українська армія звільнила кілька населених пунктів.

Заступник міністра оборони України Анна Маляр повідомила, що російські війська перекидають з Херсона до Бахмута та Запоріжжя найбільш боєздатні підрозділи піхоти та десанту у зв’язку з руйнуванням дамби Каховської ГЕС.

Нагадаємо, у Запорізькій області у тимчасово окупованій Якимівці партизани підірвали залізничний міст. Його рашисти використовували для постачання зброї в Україну.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.06.2023 07:01