Фото: росЗМІ

Росіяни розстріляли 16 військовополонених на Донеччині

Російські загарбники на Покровському напрямку, що на Донеччині розстріляли 16 українських військовополоненихЦе наймасовіший відомий випадок страти на лінії фронту.

Про це повідомили в прес-службі Офісу генерального прокурора.

Зазначаться, що 1 жовтня 2024 року у Telegram-каналах з’явилась інформація про імовірний розстріл представниками ЗС РФ 16 українських військовослужбовців. За даними медіа, черговий воєнний злочин російська окупаційна армія вчинила в районі сіл Миколаївка і Сухий Яр Покровського району.

На оприлюдненому відео зафіксовано, як під контролем рашистів військовослужбовці ЗСУ, взяті у полон, вийшли з лісопосадки. Після того, як вони вишикувались в шеренгу, окупанти умисно відкрили по них вогонь. Поранених, які подавали ознаки життя, "добили впритул автоматною чергою".

"Такі дії є цинічним і грубим порушенням Женевських конвенцій та кваліфікуються як тяжкий міжнародний злочин. Це наймасовіший відомий випадок страти українських військовополонених на лінії фронту. І це ще одне свідчення того, що вбивства та катування полонених — не випадковість, а цілеспрямована політика російського військового та політичного керівництва", — наголосив генеральний прокурор Андрій Костін.

Наразі проводяться заходи щодо перевірки опублікованого матеріалу. Розпочато слідчі та розшукові дії, спрямовані на встановлення усіх обставин вказаного злочину.

Нагадаємо, на початку вересня російські окупанти розстріляли трьох українських військовополонених на Торецькому напрямку, що у Донецькій області. Такі дії загарбників є грубим порушенням Женевської конвенції про поводження з військовополоненими.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.10.2024 20:55