Фото: Андрій Юсов. Джерело – "АрміяInform"

Росіяни шукають залишки ракет від Patriot на окупованих територіях: розвідка попередила про нову ІПСО ворога

Москва готує нові інформаційно-психологічні спеціальні операції для дискредитації України. Для дезінформації окупанти шукають уламки ракет систем протиповітряної оборони Patriot. 

Про це в ефірі телемарафону заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов.

Він зазначив, що ворог буде продовжувати й далі використовувати тему падіння літака Іл-76 під Бєлгородом для проведення ІПСО, тиску всередині країни та дискредитації України за кордоном.

"Орієнтовно на липень певні дії з боку так званого Слідчого комітету держави агресора заплановані, де фальсифікуються якісь докази. Одразу після цього інциденту росіяни поставили завдання своїм підрозділам шукати уламки, зокрема, ракет Patriot на тимчасово окупованих територіях, щоб пробувати ліпити якусь доказову базу. Поки що ліпиться погано, інакше вже була б активність з їхнього боку", — додав Юсов.

Стосовно ІПСО під назвою "Майдан-3" Юсов зазначив, що це багатошарова операція, яка наразі триває, але загалом того ефекту, на який розраховували у Москві, не вдалося досягти. Також представник ГУР наголосив, що кремлівська пропаганда буде використовувати теракт у ТЦ "Крокус" у Підмосков'ї, намагаючись притягнути до нього Україну. 

"Хоча, це не витримує жодної критики і в цьому немає жодної логіки. В тому числі спробувати розхитувати ситуацію всередині, питання пропаганди делегітимізації української влади. Це ті напрямки, за якими ворог буде продовжувати працювати", — зазначив він.

Нагадаємо, 19 травня Юсов заявив, що Україні потрібно врегулювати Telegram, адже у месенджерах беззастережно поширюють російські ІПСО. За його словами, про заборону Telegram наразі не йдеться, але існує потреба зробити канали не анонімними.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 23.05.2024 11:57