Фото: depositphotos.com

Росія запустила нову ІПСО: етнічні угорці отримують повідомлення із закликами забиратися "геть з України"

Українці угорського походження почали отримувати повідомлення із закликами забиратися "геть з України". Це чергова ворожа інформаційно-психологічна операція ворога.

Про це повідомили в Центрі протидії дезінформації

За даними джерела, на номери телефонів українських етнічних угорців почали приходити повідомлення угорською мовою із закликами забиратися "геть з України". Повідомлення надходять буцімто від "українських націоналістів", але з акаунтів з кодами мобільних операторів Казахстану, Боснії та Герцоговини та Киргизстану.

Центр повідомляє, що такі повідомлення — це чергова російська ІПСО. Мета ворога — створити видимість погроз на адресу угорців України з боку "українських націоналістів", щоб спровокувати міжетнічну ворожнечу між українцями та угорцями.

"Розуміючи, що українська сила — це єдність народу, Росія прагне розколоти українське суспільство", — зазначають в ЦПД.

Центр закликає при отриманні таких повідомлень блокувати контакт, з якого було надіслано повідомлення, та звернутися до Кіберполіції.

Фото: Центр протидії дезінформації

Фото: Центр протидії дезінформації

Нагадаємо, тиждень тому російські пропагандисти запускали дезінформаційну кампанію про нібито втрати Сил оборони України під Селидовим на Донеччині. Таким чином російські загарбники намагалися відвернути увагу від своїх щоденних колосальних втрат на Таврійському напрямку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.02.2024 17:10