Фото: ілюстративне. Джерело: Pixabay

Росіяни вигадали новий спосіб шантажу, щоб змусити українців повернутися на окуповані території

Окупаційна влада країни-агресора намагається заманити громадян України повернутися на тимчасово окуповані території. Зокрема, росіяни поширюють інформацію, що власники нерухомості мають повернутися на окуповані території, щоб підтвердити права на нерухомість.

Як повідомляє прес-служба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, у випадку, якщо людина не "підтвердить право на нерухомість", окупанти погрожують позбавити українців права власності на їхнє житло.

Водночас міністерство рекомендує утриматись від поїздок на окуповані території та не піддаватися погрозам, адже контакти з окупаційною владою небезпечні. Зазначається, що особи, які причетні до позбавлення українців їхнього майна на окупованих територіях, нестимуть кримінальну відповідальність і відшкодовуватимуть усі збитки.

"Наголошуємо, що будь-які дії, документи або вимоги окупаційної влади на ТОТ — незаконні та не мають жодних правових наслідків. Нерухомість українських громадян на ТОТ охороняється законами України й міжнародним правом", — додали у Мінреінтеграції. 

Також громадян закликали повідомляти про факти незаконного позбавлення українців житла на окупованих територіях, а також про осіб, які причетні до таких дій.

"Просимо повідомляти правоохоронним органам України або на гарячу лінію Мінреінтеграції 1548", — зазначили в міністерстві.

Нагадаємо, 9 липня у Мінреінтеграції повідомляли, що держава забезпечить зрідженим газом вразливі категорії громадян у трьох прифронтових областях — Донеччині, Сумщині та Харківщині. Деякі засоби масової інформації некоректно висвітлили експериментальний проект уряду.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.07.2024 00:49