Фото: Генеральний штаб ЗСУ

Росіяни вночі атакували Україну ракетами та "шахедами": як відпрацювала ППО

У ніч на 18 серпня російська армія атакувала Україну балістикою, крилатими та керованими ракетами, а також ударними безпілотниками типу "Шахед". У підсумку протиповітряна оборона збила вісім дронів та п'ять ворожих ракет.

Про це у Telegram-каналі повідомляють Повітряні сили Збройних сил України.

За даними військових рашисти запустили балістичні ракети із Курської та Воронезької областей, крилаті та керовані авіаційні ракети, а також ударні БпЛА типу Shahed (район пусків Курська область — РФ).

Усього радіотехнічними військами Повітряних Сил виявлено 16 засобів повітряного нападу противника:

  • одну балістичну ракету "Іскандер-М";
  • дві балістичні ракети KN-23;
  • дві керовані авіаційні ракети Х-59;
  • три крилаті ракети (тип уточнюється);
  • вісім ударних БпЛА Shahed-131/136.

В результаті протиповітряного бою зенітними ракетними військами Повітряних сил, мобільними вогневими групами Сил оборони України та підрозділами радіоелектронної боротьби збито 13 повітряних цілей у межах Київської, Сумської та Полтавської областей:

  • дві балістичні ракети KN-23;
  • три крилаті ракети (тип уточнюється);
  • вісім ударних БпЛА Shahed-131/136.

"Решта ракет, які не потрапили до статистики збитих, не досягли бажаних цілей. Попередньо без людських втрат та потерпілих", — додали у Повітряних силах.

Атака ракетами і "шахедами" 18 серпня по Україні

Інфографіка: Повітряні сили ЗСУ

Нагадаємо, вранці 18 серпня у Києві та ще низці областей оголошували повітряну тривогу через загрозу обстрілу балістикою. Також у прифронтових областях фіксувалася активність ворожої авіації.

Також вночі 17 серпня російська армія також атакувала Україну ударними безпілотниками. Крім цього, ворог поцілив крилатою ракетою "Іскандер-К" по Сумах. Протиповітряній обороні вдалось збити усі ворожі "шахеди". Зокрема, ППО працювала у Миколаївській, Черкаській, Полтавській, Дніпропетровській, Запорізькій та Київській областях. У Києві внаслідок падіння уламків збитого російського дрона спалахнула пожежа.

Цікаво, що станом на ранок 18 серпня Російська Федерація не виводила свої кораблі в акваторії Чорного та Азовського морів. Наразі для України немає загрози обстрілів крилатими ракетами "Калібр".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.08.2024 09:37