Фото: Getty Images \ Global Images Ukraine

Росіяни заявляють про просування під Часовим Яром: у ISW розповіли, чи змінилася лінія фронту

Аналітики американського Інституту вивчення війни вважають, що захоплення Часового Яру наразі є оперативною метою Росії на Донецькому напрямку. На цьому відтинку фронту тривають активні позиційні бої.

Про це йдеться у звіті Institute for the Study of War (ISW).

За даними фахівців Інституту, поблизу Часового Яру минулої доби тривали позиційні бої. Російські військкори стверджували, що окупаційні війська просуваються на околиці мікрорайону Канал (самий східний Часів Яр) і до Калинівки від Богданівки (обидва на північний схід від Часів Яру). Проте, як наголосили аналітики, підтверджених змін лінії фронту не було.

Крім того, бої також тривали на схід від Часів Яру біля Іванівського та на південний схід від Часового Яру, біля Кліщіївки.

ISW Часів Яр

Мапа: ISW

"Геолокаційні кадри, опубліковані 12 квітня, показують, що російські війська нещодавно незначно просунулися на північ від Бердичів (на північний захід від Авдіївки) та на південь від Уманського (на захід від Авдіївки)", — додали аналітики.

До того ж російські військкори стверджували, що окупанти просунулися в полях на північ і південь від Новокалинового (на північний захід від Авдіївки), де російські війська завдають важких ударів плануючими бомбами. Проте ISW не спостерігало візуального підтвердження цього просування.

Також тривали позиційні бої на північний захід від Авдіївки в районі Новобахмутівки; на захід від Авдіївки біля Тоненького, Семенівки, Яснобродівки; і на південний захід від Авдіївки поблизу Первомайського та Нетайлового.

Нагадаємо, раніше аналітики американського Інституту вивчення війни заявляли, що російські окупаційні війська використовують дефіцит протиповітряної оборони України та збільшують кількість атак на фронті, а також б'ють по енергетичній системі країни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.04.2024 07:04