Фото: Генштаб ЗСУ

Росіяни зосередили понад 100 тисяч окупантів та посилили атаки: ситуація на Лимано-Куп’янському напрямку

Російські окупанти зосередили близько 100 тисяч своїх військових на Лиманському та Куп’янському напрямку. Крім того, ворог підвищив кількість атак.

Про це повідомив начальник прес-служби Східного угруповання військ Ілля Євлаш в ефірі телемарафону.

"Противник значно підвищив кількість обстрілів. Наприклад, на вчорашню добу противник здійснив 620 обстрілів позицій наших захисників та завдав 15 авіаударів", — сказав він.

За словами військового, від Куп’янського напрямку окупанти переміщують акцент в бік Новоєгорівки Луганської області.

"Зокрема, вчора наші захисники відбили на цьому напрямку 10 штурмів противника. Загалом втрати особового складу російської окупаційної армії склали 117 осіб, також вони втратили тут два танки, дві бойові машини десанту і станцію "Муром-М", яка дозволяє бачити поле бою в режимі реального часу, та один польовий склад з боєприпасами", — сказав він.

Євлаш наголосив, що на вказаному напрямку участь в бойових діях на боці окупантів беруть угруповання "Шторм Z", Кантемирівська дивізія, яка включає танковий полк тощо.

"Якщо дивитися взагалі на весь Лимано-Куп’янський напрямок, то там перебувають близько 110 тисяч російських військовослужбовців. Але якщо ми будемо сегментувати, наприклад, щодо Куп’янського напрямку, то там перебувають 45 тисяч, а на Лиманському — 48 тисяч російських окупаційних військ", — сказав офіцер.

За його словами, росіяни планують "кількістю завалювати" позиції українських захисників, а також створювати "вогняні вали".

"Наприклад, як пишуть ще радянські підручники із бойових дій, щоб взяти ротний або взводний опорний пункт, треба використати, наприклад, 40 тис. боєприпасів. Методично вони ці 40 тис. боєприпасів і вкладають в цей квадрат, але прицільність, купчастість залишає бажати кращого", — додав Євлаш.

Ситуація на фронті

За даними Генштабу, Сили оборони продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

За минулу добу авіація українських військових завдала два удари по пунктах управління, 10 ударів по районах зосередження особового складу та два — по зенітно-ракетних комплексах противника. Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом минулої доби уразили два зенітно-ракетних комплекси, один район зосередження особового складу та чотири артилерійських засоби на вогневих позиціях противника.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський заявляв, що Україна може перемогти у війні до президентських виборів у США у листопаді 2024 року. Він вважає, що українські військові зможуть просунутися вперед під час очікуваного контрнаступу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.08.2023 10:58