Фото: Національна поліція України

Розкрадання 10 млн грн на ремонті доріг у столиці: гендиректору "Київавтодора" повідомили про підозру

Правоохоронці повідомили про підозру членам угрупування, яким інкримінують розкрадання бюджетних коштів у розмірі 10 мільйонів гривень. Гроші були призначені на ремонт доріг у Києві.

Як повідомляє прес-служба Національної поліції України, серед підозрюваних є генеральний директор комунальної корпорації з експлуатації автомобільних шляхів та службові особи підрядних організацій. Правоохоронці не називають прізвищ, проте відомо, що "Київавтодор" з 5 липня 2022 року очолює Олександр Федоренко

Олександр Федоренко

На фото: Олександр Федоренко. Джерело: Олексій Самсонов/"Вечірній Київ"

Слідством встановлено той факт, що упродовж 2022-2023 років між комунальною корпорацією та рядом комерційних структур укладалися договори проведення капітального та поточного ремонтів автошляхів міста на загальну суму понад 185 мільйонів гривень.

"З метою власного збагачення та розкрадання бюджетних коштів, фігуранти підписували акти виконаних робіт, у яких були зазначені неправдиві відомості. Зокрема, фіктивні дані щодо обсягів виконаних робіт, їхньої якості та вартості", — наголошують правоохоронці.

Затримання підозрюваних у розкраданні 10 мільйонів гривень

Фото: Національна поліція України

Як приклад поліцейські наводять факт того, що фігуранти провели заміну типу асфальтного покриття всупереч вимогам тендерної документації. Це покриття значно гірше за своїми якісними показниками. Також на деяких ділянках дороги підозрювані встановили замість нових люків та зливових решіток старі, які раніше були демонтовані.
 
Затримання підозрюваних у розкраданні 10 мільйонів гривень

Фото: Національна поліція України

Експертні дослідження встановили, що підрядники безпідставно отримали майже 10 мільйонів гривень, чим завдали збитків місцевому бюджету. Підозрювані з метою виведення коштів проводили безтоварні операції, начебто вони купували якісь товари чи послуги з підконтрольними підприємствами.

Затримання підозрюваних у розкраданні 10 мільйонів гривень

Фото: Національна поліція України

Фігурантам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 12 років, а також позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Також передбачається конфіскація майна.

Нагадаємо, що раніше працівники ДБР повідомили про підозру у незаконному збагаченні правоохоронцеві з Дніпра. Він лише за 2021-2022 роки витратив на будівництво та придбання майна понад 14 мільйонів гривень, що не підтверджується його офіційними доходами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 01.05.2024 13:52