Фото: Twitter Каллас

Розкрадання грошей для допомоги Україні: в Естонії розгорівся корупційний скандал

В Естонії проводиться розслідування щодо використання коштів, зібраних НКО Slava Ukraini на підтримку України. Держпрокуратура країни порушила кримінальну справу.

Про це повідомляє Postimees.

На цей момент підозри нікому не висувалися, ведеться слідство. У Держпрокуратурі наголосили, що порушення кримінальної справи за статтею про присвоєння майна є первинною оцінкою: вона може змінитися в ході провадження.

"Поза кримінальним розслідуванням ми збирали інформацію на додаток до тієї, що була опублікована в пресі, а також підтримували прямий контакт із нашими українськими колегами. На базі зібраної інформації є підстави для порушення кримінальної справи", — йдеться у заяві державного прокурора Трійну Олев.

Нагадаємо, 24 квітня, до України завітала прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас. Вона зустрілася із президентом Володимиром Зеленським.Під час переговорів співрозмовники зосередили увагу на посиленні можливостей України на передовій.

Також 20 квітня повідомлялося, що Україна отримає новий пакет військової допомоги від Естонії. До нього увійдуть боєприпаси 155 мм калібру. Окрім снарядів, Естонія передасть Збройним силам України прилади нічного бачення та боєприпаси для стрілецької зброї.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 10.05.2023 10:57