Розстріл 16 військовополонених на Донеччині: Офіс генпрокурора розкрив нові деталі

Під час розстрілу українських військовослужбовців на Покровському напрямку у Донецькій області загинули бійці двох підрозділів Збройних сил.

Про це повідомив начальник Департаменту війни Офісу генпрокурора Юрій Бєлоусов в ефірі телемарафону.

"Станом на зараз нам відомо, що могли загинути бійці двох підрозділів Збройних сил України. Ми знаємо номери цих підрозділів. Ми попередньо встановили дані бійців. Але ми перевіряємо цю інформацію з поваги до їхніх рідних, щоб не помилитися у прізвищах", — сказав він.

Водночас правоохоронці мають відомості й про те, де саме відбувся розстріл українських військовополонених і який підрозділ армії країни-агресорки може бути причетний до вчинення чергового воєнного злочину.

Наразі слідство триває. Правоохоронці направили запити міжнародним партнерам, Силам оборони, а також підрозділам розвідки, щоб зібрати якнайбільше інформації та встановити повну картину подій.

Нагадаємо, 1 жовтня стало відомо, що російські загарбники на Покровському напрямку, що на Донеччині розстріляли 16 українських військовополоненихЦе наймасовіший відомий випадок страти на лінії фронту. За даними медіа, черговий воєнний злочин російська окупаційна армія вчинила в районі сіл Миколаївка і Сухий Яр Покровського району.

Також на початку вересня російські окупанти розстріляли трьох українських військовополонених на Торецькому напрямку, що у Донецькій області. Такі дії загарбників є грубим порушенням Женевської конвенції про поводження з військовополоненими.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.10.2024 17:36