Фото: Київська міська прокуратура

Розтратив майже 700 тис. грн на ремонті укриттів: у Києві судитимуть посадовця Святошинської РДА

У Києві судитимуть начальника Управління Святошинської районної держадміністрації за розтрату коштів на ремонті укриттів. Сума збитків становить понад  684 тисяч гривень.

Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

Згідно з наявною інформацією, прокуратурою до суду було скеровано обвинувальний акт відносно начальника Управління будівництва, архітектури та землекористування Святошинської РДА за фактом видачі свідомо неправдивих офіційних документів та розтрати бюджетних коштів під час капремонту укриття в Києві.

Що встановило слідство

Встановлено, що у 2022 році між Управлінням будівництва Святошинської РДА та приватним товариством було укладено договір на капремонт укриття у Святошинському районі. Після капремонту посадовець, знаючи про завищення обсягів та вартості робіт та про те, що вартість виконаних робіт не відповідає вимогам нормативно-правових актів, підписав акти приймання. 

"Слідство з експертами зафіксувало невиконання та неякісне виконання робіт, використання пожежонебезпечних матеріалів та завищення вартості. Сума збитків становить понад  684 тисяч гривень", — йдеться у повідомленні Київської міської прокуратури.

Раніше повідомлялось, що Державна служба з надзвичайних ситуацій за дорученням уряду та Ради національної безпеки й оборони створила єдину інформаційну систему "Облік і візуалізація фонду захисних споруд цивільного захисту". Це надасть громадянам можливість бачити найближчі та найзручніші для них укриття на єдиному ресурсі зі зручним інтерфейсом.

Нагадаємо, наприкінці серпня київська влада ухвалила рішення про те, що доступ людей до укриттів у навчальних закладах Києва буде відкритим упродовж усієї доби. Безперешкодне перебування людей у захисних спорудах цивільного захисту під час повітряної тривоги мають забезпечити голови районних адміністрацій столиці та керівники закладів освіти Києва.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.01.2024 17:13