Фото: ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ

Розвідка Естонії розповіла, на якому напрямку росіяни зазначають масштабних втрат

На сьогодні ситуація на фронті в Україні є досить складною та напруженою. Російські війська мають певні успіхи, але при цьому зазнають масштабних втрат, як в особовому складі, так і в техніці.

Про це повідомив розвідувальний центр Сил оборони Естонії, передає ERR.

За даними розвідників, основним напрямком, де точать запеклі бої, є Донецький. Там ворог зосередив значну частину свого війська і саме там зазначає великих втрат. Зокрема, окупанти і далі намагаються оточити та взяти під контроль місто Часів Яр, що розташоване на заході від Бахмута. Проте розвідники наголосили, що місто має потужні оборонні укріплення, тому ворожі сили зазнають непоправних втрат в боях.

"Швидкого захоплення міста не очікується", — вважає розвідка Естонії.

Крім того, активні бойові дії тривають на напрямку Авдіївка-Мар'їнка. Там, як запевняє естонська розвідка, російські загарбники просунулись у бік селища Первомайське.

"Натомість у Запорізькій і Херсонській областях зберігається низька інтенсивність боїв. Щодня відбуваються бойові зіткнення прямими та далекобійними засобами ураження. ЗСУ продовжують утримувати плацдарм на лівому березі Дніпра, попри атаки РФ", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський заявляв, що Харків залишається "бажаною ціллю" для росіян. Проте місто надійно захищене від сухопутного вторгнення російських військ.

Своєю чергою екс-керівник Служби зовнішньої розвідки України Микола Маломуж заявив, що російська армія перейшла від спроб широкомасштабного наступу в шести операційних районах до наступальних операцій на трьох напрямках. Там вони зосередили ударні сили та нові резерви.

Також головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський заявив, що вище російське воєнне керівництво поставило задачу своїм військам захопити Часів Яр до 9 травня. Україна посилює свої бригади в цьому районі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.04.2024 18:59