Фото: АрміяInform

Розвідка попередила про провокації з боку росіян на 9 травня

Російські загарбники, ймовірно, готують провокації на 9 травня. Зокрема, не виключені напади на цивільне населення з прикордонних районів Росії під виглядом українських військових.

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов в ефірі телемарафону.

Він зазначив, що з огляду на війну, яка триває, різного роду інциденти і провокації можливі будь-якого дня, незалежно від дати. Але, враховуючи, що ідеологія "победобесія" є надзвичайно важливою для сучасної Росії, на 9 травня ризик провокацій додатково зростає.

Також Юсов прокоментував інформацію, поширену Центром національного спротиву, про те, що російським військовослужбовцям у Брянській та Курській областях видали форму ЗСУ.

"Починаючи з 2014 року окупанти використовують подібного роду провокації і не виключено, що будемо стикатися зараз і з цим. В даній ситуації такі провокації можуть бути спрямовані від російських спецслужб проти російського цивільного населення, приурочені до певних дат, наприклад, 9 травня", — каже Юсов. 

Він наголосив, що ніхто ані в Україні, ані в решті світу в подібні вистави вже не повірить. Але це не означає, що провокацій не буде. Зокрема є ризик, що провокацію спрямують проти Білорусі, аби втягнути її у війну проти України.

Нагадаємо, раніше Центр національного спротиву попереджав, що російські окупанти готують свій особовий склад до провокацій на північних кордонах України. Припускається, що керівництво держави-терориста може вдатися до терористичних актів на території РФ, або імітації захоплення заручників.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.05.2023 22:20