Фото: рос ЗМІ

Розвідка вказала на серйозну проблему передових підрозділів армії РФ

Росія має серйозні проблеми з командирами на рівні взводу чи роти. Наразі в окупантів не вистачає приблизно 40 відсотків молодших командирів.

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Черняк, передає прес-служба ГУР.

На сьогодні дефіцит молодших командирів спостерігається на головних ділянках фронту, де йдуть запеклі бої, — в Донецькій та Луганській областях. До того ж, за даними розвідників, російські окупанти не хочуть воювати проти України і спеціально травмуються аби не йти у бій.

"Російська Федерація продовжуватиме наступальні дії, тому що вона не досягла своєї основної мети – повної окупації Донецької та Луганської областей. І саме в підрозділах, які там знаходяться, ми спостерігаємо, що окупанти мають серйозні проблеми з командирами на рівні взводу чи роти. Ті, що стоять на першій лінії, не хочуть воювати, йти в наступ, багато хто хоче себе покалічити, щоби повернутися на територію Росії і вже не воювати. Більшість не планує продовжувати контракт, але їх ніхто не питає", — сказав Андрій Черняк.

Відтак, через брак командирів, російські мобілізовані змушені відправлятися на штурмові дії самотужки, без командування та належної взаємодії між групами. Розвідка зазначає, що рашисти можуть мати якісь незначні тактичні успіхи, але гинуть сотнями, і на їхнє місце присилають нове "гарматне м'ясо".

Також, за словами представник Головного управління розвідки, проблеми з керівництвом в російській армії є і на вищих рівнях.

"Ми вже бачили і продовжуємо спостерігати часту заміну генералів та командувачів різного рівня, яким так і не вдалося виконати поставлені завдання. Мабуть, це їхній останній шанс виправити ситуацію і хоча б частково досягти цілей. Тому, за нашими оцінками, кадрові проблеми з командним складом росіян з кожним днем будуть тільки збільшуватися", – підсумував Андрій Черняк.

Нагадаємо, Росія завершила в Білорусі підготовку 2-ї гвардійської мотострілецької дивізії (ГМСД) зі складу 1-ї гвардійської танкової армії і може відправити її на фронт в Україну.

Зауважимо, російські окупанти, ймовірно, готуються до наступу у Луганській області. Про це свідчить розташування сил на лінії фронту та проведення окупантами руйнівними атаками на інших ділянках фронту для того, аби відвернути увагу ЗСУ від Луганщини. 

До того ж за даними розвідки, доля війни в Україні визначиться вже за декілька місяців. Вирішальним періодом в українсько-російському протистоянні буде весна та початок літа поточного року. 

Читайте нас у Facebook й Telegram

Війна, 27.01.2023 16:04