Фото: Pexels

Рубль падає в безодню: скільки коштує долар станом на 12 серпня

Станом на ранок суботи, 12 серпня, російський рубль продовжив своє падіння. Тепер один долар коштує 100 рублів.

Відповідна статистика оприлюднена на Google Фінанси.

Згідно з наявної інформації, вранці 11 серпня рубль досяг нового антирекорду: на торгах Московської біржі курс долара становив рівно 100 рублів. За одне євро на момент публікації можна отримати 109,65 рубля.

Чому падає курс рубля

Падіння російського рубля відбувається на тлі значного відтоку валюти та погіршення умов зовнішньої торгівлі, оскільки санкції у зв'язку з війною проти України позначаються на економіці. За даними Bloomberg, рубль ослаб на 23% стосовно долара у поточному році. Це поставило його в трійку найгірших показників ринків, що розвиваються, з турецькою лірою та аргентинським песо. Такий рівень востаннє спостерігався протягом першого місяця після того, як розпочалася війна Росії проти України.

Нагадаємо, у Національному банку України розраховують, що цього року вдасться уникнути фінансування видатків держбюджету шляхом емісії гривні.

Раніше повідомлялось, що рівень бідності в Україні торік зріс з 5,5% до 24,2%. Внаслідок повномасштабного вторгнення РФ понад сім мільйонів українців опинилися за межею бідності.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 12.08.2023 07:51