Фото: Офіс генерального прокурора

Румунія передала ДБР одного з керівників відомого міжнародного наркосиндикату

Румунські правоохоронці 29 квітня передали працівникам Державного бюро розслідувань одного з організаторів відомого міжнародного наркосиндикату, який відповідав за діяльність в Україні та країнах Європейського Союзу.

Про це інформує прес-служба українського правоохоронного відомства.

У межах розслідування кримінального провадження було встановлено, що один з керівників злочинної організації переховується в Румунії. Працівники ДБР повідомили йому про підозру ще у листопаді 2023 року за ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації, керівництво такою організацією або її структурними частинами), ч. 3 ст. 27, ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 307 КК України (організація незаконного придбання, зберігання, перевезення з метою збуту та незаконного збуту наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів в особливо великих розмірах, вчинені організованою групою у складі злочинної організації) та у грудні 2023 року оголосили його у міжнародний розшук.

Румунія передала ДБР організатора наркосиндикату

Фото: Офіс генерального прокурора

Після встановлення його місця перебування у лютому 2024 року ДБР звернулось з клопотанням до правоохоронних органів Румунії, які його й затримали.

"За рішенням судів Румунії, на міжнародному пункті пропуску "Порубне-Сірет" вчора підозрюваного передано представникам Державного бюро розслідувань. Вживаються заходи щодо доставлення вказаної особи до слідчого судді для обрання запобіжного заходу", — вказують у ДБР й наголошують, що це вже восьмий учасник цієї злочинної організації, якого було затримано слідчими ДБР.

ДБР передали організатора наркосиндикату

Фото: Офіс генерального прокурора

У відомстві вказують, що діяльність організації, яка функціонувала за участі правоохоронців, була спрямована на незаконне виробництво, перевезення, зберігання з метою збуту, незаконний збут психотропних речовин — PVP, 4-ММС (4-метилметкатинон) та амфетаміну в особливо великих розмірах та їх контрабанду з України до країн Європейського Союзу, а також до РФ.

У ході розслідування вилучено понад 300 кілограмів заборонених речовин на понад 200 мільйонів гривень. Розслідування за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1, ч. 2 ст. 255, ч. 1 ст. 14, ч. 3 ст. 307, ч. 3 ст. 305, ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 307, ч. 2 ст. 364 КК України триває.

Нагадаємо, торік Державне бюро розслідувань та Національна поліція під час чергової спеціальної операції викрили злочинне угруповання, яке виготовляло та розповсюджувало психотропні та наркотичні речовини по всій країні. Документування злочинної діяльності тривало впродовж трьох місяців.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 30.04.2024 10:07