Фото: ілюстративне. Джерело: Reuters

Румунія посилить захист повітряного простору після останніх атак Росії, — Міноборони

Влада Румунії вирішила вжити додаткових заходів для захисту повітряного простору після того, як в країні були знайдені уламки російських безпілотників.

Про це заявив представник Міністерства оборони Румунії Костянтин Спину, пише Digi24.

Він зазначив, що в прикордонній зоні його держави були знайдені фрагменти, які могли бути частинами безпілотників. Фахівці проводять лабораторні дослідження, щоб точно встановити їхнє походження.

За словами міністра, уламки могли впасти на територію Румунії під час російської атаки на Ізмаїл, яка відбулася три дні тому, або навіть раніше.

"Всі процесуальні кроки, яких вимагає ситуація, робляться і будуть зроблені. Визначено конкретні заходи щодо посилення технічних можливостей, моніторингу ситуації поблизу портової інфраструктури України, ми вжили додаткових заходів для забезпечення безпеки нашого повітряного простору", — зазначив Спину.

Падіння російського дрона у Румунії: що відомо

У ніч на понеділок, 4 вересня, під час масованого обстрілу України російські дрони-камікадзе "Шахед" впали та вибухнули на території сусідньої Румунії.

Державна прикордонна служба України повідомила, що це відбулося в районі Ізмаїльського порту.

"Це є черговим підтвердженням того, що російський ракетний терор становить величезну загрозу не лише безпеці України, але і безпеці сусідніх країн, зокрема держав-членів НАТО", — повідомив своєю чергою речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

Він закликав партнерів прискорити забезпечення України додатковими сучасними системами протиракетної та протиповітряної оборони, а також бойовою авіацією, які посилять захист інфраструктури України, а також суміжних держав

Нагадаємо, що під час атаки порту в Ізмаїлі в Одеській області на початку серпня запущені рашистами "шахеди" пролітали над територією Румунії. Один з іранських дронів упав у румунському повіті Тулча. Щоправда, згодом фахівці Військово-повітряних сил Румунії оглянули комуну Чаталкіой, де нібито впав російський дрон, але жодних уламків там не знайшли.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 06.09.2023 16:45