Фото: "Укрінформ"

Румунські фермери заблокували пункт пропуску "Халмеу-Дякове" на Закарпатті

Станом на ранок четверга, 18 січня, румунська сторона поінформувала, що перед міжнародним пунктом пропуску "Халмеу-Дякове" фермери перекрили рух вантажних транспортних засобів. Терміни проведення блокування наразі не відомі.

Про це повідомляє Державна митна служба України у Telegram-каналі.

Зазначається, що блокування румунських фермерів здійснюється за допомогою великої кількості сільськогосподарської техніки.

"Рух на виїзд з України вантажівок тимчасово призупинено з метою недопущення блокування проїзду легкових авто. Терміни проведення блокування наразі не відомі", — йдеться у повідомленні.

Митники сповіщають, що зараз на виїзд з України очікують близько десяти вантажівок, а в єЧерзі 607 фур. За минулу добу оформлено та пропущено: на виїзд з України 138 фур, на в’їзд 105 транспортних засобів.

Блокування румунськими фермерами кордону з Україною: що відомо

Страйки у Румунії тривають із 10 січня. У них беруть участь не лише фермери, а й перевізники. Стихійні блокування розпочали останні, зокрема, через зміни умов обов'язкового страхування цивільної відповідальності автовласника (RCA). Зараз вони разом із фермерами ускладнюють проїзд з Бухаресту до інших міст країни, а також на прикордонних пунктах з Молдовою, Болгарією, а тепер ще й з Україною. 

Вже 13 січня румунські фермери протягом шістьох годин блокували рух вантажівок через пункт пропуску "Сірет", що навпроти українського "Порубне". Ввечері протести припинилися. Однак вже 14 січня на території Румунії фермери знову почали блокувати рух вантажівок через "Сірет".

Раніше мітингувальники скаржилися на ціни на пальне, висловлювали невдоволення оподаткуванням, вимагали покращити кредитування сільського господарства та припинити завезення зерна з України.

Нагадаємо, у понеділок, 15 січня, у Румунії стався землетрус. Підземні поштовхи відчули навіть в Україні. За даними сейсмологів, магнітуда землетрусу становила 4,3 бала. Епіцентр підземних поштовхів був на глибині 80 кілометрів за 44 кілометри на захід від міста Фокшани. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 18.01.2024 11:58