Фото: сайт президента

Саміт леді та джентельменів у Києві: Зеленська розповіла деталі третього форуму

У середу, 6 вересня, пройде третій саміт перших леді та джентльменів. Він буде присвячений темі ментального здоров’я.

Що відомо про саміт

Саміт був започаткований у 2021 році дружиною президента України Володимира Зеленського Оленою. Мав на меті обговорення важливих світових проблем та пошуку рішень, просування "других половинок" світових лідерів. З початком повномасштабної війни саміт став ще однією платформою для підтримки України.

Перша леді України Олена Зеленська розповіла на прес-конференції в Києві, що у межах Саміту перших леді та джентльменів буде три ключових панелі, а також низка сателітних подій. Вона нагадала, що цьогоріч саміт буде присвячений темі ментального здоров’я. Зеленська переконана, ця тема надважлива для України, особливо в умовах війни.

"Залучивши експертне середовище, лідерів думок із різних країн і України, ми будемо намагатися вирішити нагальні для нас питання, підняти цю тему на вищий рівень", — зауважила перша леді України.

Три ключові панелі саміту

"Перша вводитиме в тему ментального здоров’я. Друга буде присвячена викликам у сфері ментального здоров‘я, пов‘язаним із війною. Ми послухаємо історії наших земляків, які безпосередньо зіштовхнулися з цією проблемою. Третя панель буде присвячена нашому молодому поколінню. Це важлива тема, тому що, за думкою експертів, 75% проблем із ментальним здоров‘ям починаються у віці до 24 років", — додала вона.

За словами першої леді України, головним модератором на заході буде британський комік Стівен Фрай, який багато років допомагає людям у сфері ментального здоров’я. У цьому зв’язку вона додала, що на саміті будуть присутні багато міжнародних і українських зірок, експертів, лідерів думок.

Також паралельно з головними панелями відбуватимуться ще кілька сателітних подій, присвячених програмі медичного партнерства та мистецтву у сфері ментального здоров'я.

Нагадаємо, у середу зранку, 6 вересня, державний секретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен з офіційним візитом прибув до столиці України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Політика, 06.09.2023 10:42