На фото Володимир Гаврилов. Джерело:Міноборони України у Telegram

Саміт у Вільнюсі зафіксує алгоритм: у Міноборони зробили заяву про вступ України в НАТО

Саміт НАТО у Вільнюсі зафіксує алгоритм вступу України до Альянсу. Наша держава отримає те, що хоче, але в певному форматі.

Про це у Telegram повідомляє Міністерство оборони України.

Заступник міністра оборони України Володимира Гаврилова зазначив, що на саміті у липні країни НАТО "вийдуть на певний порядок нашого вступу, який буде зафіксовано". Він додав, що попри консенсусний механізм ухвалення рішень і право вето країн-членів Альянсу, він не думає, що "будуть великі проблеми" з ухваленням рішення щодо України.

"Є всі ознаки того, що Україна отримає те, що хоче, в певному форматі. Вже зараз на саміті у Вільнюсі Україна чітко має розуміти, що після війни, скажімо протягом року-двох, після проведення певних процедурних речей ми будемо членами НАТО", — сказав Гаврилов.

Нагадаємо, Україна не зможе приєднатись до Північноатлантичного альянсу під час війни з Росією. До цього наша держава отримає весь спектр сучасно зброї союзників.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що майбутній контрнаступ ЗСУ закінчиться перемогою і вступом в НАТО. Це наступна велика мета для нашої держави.

Своєю чергою генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Україна отримає можливість приєднатися до НАТО після перемоги у війні з Російською Федерацією. Члени Альянсу зараз підтримують нашу державу і будуть робити це й надалі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 10.06.2023 11:57