Фото: Офіс президента

Санкції проти компаній і фізосіб, пов'язаних з РФ: Зеленський пояснив, як це вдарить по агресору

Президент Володимир Зеленський під час свого відеозвернення 23 листопада повідомив про нові санкційні рішення нашої держави проти компаній та фізичних осіб, пов'язаних з Росією. Глава держави ухвалив два пакети обмежень.

Текст звернення з'явився на сайті президента України. Зеленський наголосив, що схвалення санкцій проти РФ це синхронізація з партнерами щодо тих осіб, які прямо працюють на російську агресію або їй допомагають. 

"Це санкції проти суб’єктів держави-терориста, що мають стосунок до критичної інфраструктури. Кожне прізвище, кожна назва компанії — це конкретна провина в тому, що російський терор триває", — сказав Зеленський.

Він також запевнив, що Україна доповнює своїми санкціями міжнародні санкційні механізми. За словами Зеленського, влада працює, щоб санкції партнерів були поширені й на тих, проти кого вже ухвалені відповідні рішення України.

"Сьогодні я підписав укази щодо більш як 300 юридичних та майже 150 фізичних осіб держави-терориста. І наші спеціальні служби, передусім Служба безпеки України, а також Кабінет Міністрів та РНБО, продовжать відповідну роботу. Будуть і інші санкційні рішення", — додав Зеленський.

Нагадаємо, 23 листопада Володимир Зеленський ввів санкції проти понад 300 компаній та фізичних осіб Росії та України. Таким чином він ввів у дію рішення РНБО щодо застосування економічних санкцій проти низки росіян та російських компаній.

Раніше Верховна Рада України підтримала ухвалу про затвердження рішення Ради національної безпеки й оборони (РНБО) щодо секторальних обмежувальних заходів стосовно оборонно-промислової сфери Росії та Білорусі терміном на 50 років.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.11.2023 19:25