Фото: Офіс президента

Зеленський схвалив санкції проти компаній і фізосіб, пов'язаних з РФ: їх понад 300 у списку

У четвер, 23 листопада, президент Володимир Зеленський ввів санкції проти понад 300 компаній та фізичних осіб Росії та України. Таким чином він ввів у дію рішення РНБО щодо застосування економічних санкцій проти низки росіян та російських компаній.

Про це йдеться в указах №772 та №773 від 23 листопада.

Згідно з указом №773, п'ятирічні санкції запроваджуються проти багатьох енергетичних компаній країни-агресора — "Вологодська обласна енергетична компанія", "Омськелектро", "Россєті Лененерго", "Далекосхідна енергетична керівна компанія — ГенераціяМережі".

Також у підсанкційному переліку опинились: "Московська енергетична дирекція", "Салехарденерго", "ЛОЕСКЕлектричні мережі Санкт-Петербурга та Ленінградської області", "Волгоградоблелектро", "Московська обласна енергомережева компанія", "Россєті Кубань" та інші.

Водночас українська влада запровадила санкції проти  "Шахта імені О.Ф. Засядька" так званої "ДНР", "Союзенергоіндустрія", "Союзенергопроект" та ін.

Під санкціями опинились й фізичні особи

Указом президента санкції терміном на 10 років вводяться проти 87 фізичних осіб, серед яких — громадяни України та Російської Федерації. З переліком можна ознайомитись за посиланням.

Указом №772 санкції терміном на 10 років запроваджуються щодо громадян РФ, Кіпру, Швейцарії, Великої Британії, Узбекистану та Білорусі. Повний список доступний за посиланням.

Також у санкційному списку — низка компаній з ОАЕ, РФ, Узбекистану, Кіпру, Туреччини, Китаю, Мальти. З переліком можна ознайомитись тут. Проти них ввели санкції на 10 років.

Санкції, зокрема, передбачають блокування активів, обмеження торговельних операцій та запобігання виведенню капіталів за межі України.

Нагадаємо, 22 листопада Верховна Рада України підтримала ухвалу про затвердження рішення Ради національної безпеки й оборони (РНБО) щодо секторальних обмежувальних заходів стосовно оборонно-промислової сфери Росії та Білорусі терміном на 50 років.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.11.2023 18:13