Фото: ілюстративне. Джерело: Pixabay

Санкції в дії: у росіян серйозні проблеми із закупівліею автозапчастин

Іноземні постачальники можуть доставити до Росії лише від 60 до 70% контейнерів з автомобільними запчастинами. Це відбувається через проблеми з платежами.

Про це в інтерв'ю російському пропагандистському виданню "Известия" повідомив очільник російського союзу автостраховиків Євген Уфімцев.

За його словами, раніше деталі на територію держави-агресора доставляли впродовж 15-30 днів. Терміни постачання залежали від регіону. Втім, з літа цього року ситуація суттєво змінилася, адже наразі успішно доходять за ті самі терміни тільки 60-70% контейнерів, а решта "зависають", тому, що оплата за вантаж не надходить відправнику.

Час від часу кошти технічно неможливо переказати, через що постачання відкладається на невизначений час.

Зауважимо, що проблеми з проведенням транскордонних платежів у Москви почалися з кінця минулого року, коли чинний президент Сполучених Штатів Америки Джозеф Байден дозволив американському Мінфіну запроваджувати вторинні санкції проти фінансових установ третіх країн, які допомагають підсанкційним особам з РФ та військово-промисловому комплексу держави-агресора.

Директор департаменту врегулювання збитків з автотранспорту російського СК "МАКС" Іван Попов наголошує, що зараз у ситуації з постачанням автозапчастин до РФ працює закон торгівлі — товар постачається лише у разі його оплати, а за умови, що виникають проблеми з платежами, планувати терміни доставлення неможливо.

Попов додає, що наразі постачання автозапчастин у Росію все частіше затримуються. Йдеться про китайські, європейські та американські автозапчастини.  

Нагадаємо, раніше посли Європейського Союзу погодили новий режим санкцій проти Росії. Він стосується російських гібридних загроз.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 17.10.2024 03:33