Володимир Путін. Джерело: росЗМІ

У німецькій розвідці назвали терміни можливого удару Росії по країнах НАТО

Військові зіткнення Росії та НАТО можливі вже до 2030 року. Від Кремля виходить пряма військова загроза Німеччині й іншим західним країнам, які зараз є союзниками України.

Про це заявив голова федеральної розвідувальної служби Німеччини Бруно Каль. Його цитує сайт телемовника N-TV.

"Російські збройні сили зможуть завдати удару по НАТО найпізніше до кінця цього десятиліття", — заявив він на слуханнях у комітеті парламентського контролю Бундестагу.

За його словами, Кремль розглядає Захід і Німеччину зокрема як ворога. А той факт, що країна є другим за величиною прихильником України, збільшує загрозу від кремлівської влади.

Каль наголосив: шанси на те, що НАТО в якийсь момент застосує свій пункт про взаємну оборону, дуже високі.

За його словами, Путін прагне розширити сферу впливу Кремля в Європі та витіснити військові сили США з континенту, оскільки витрати США на оборону перевищують рівень Європейського Союзу.

"Ми перебуваємо у прямій конфронтації з Росією", — акцентував Каль.

Він додав, що Володимир Путін переймається не просто Україною, а "фактично створенням нового світового порядку". Оцінка Каля збігається з думкою інших європейських чиновників, які розглядають Росію як зловіснішу загрозу після повномасштабного вторгнення в Україну. Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус попередив цього року, що Росія може атакувати альянс НАТО протягом п'яти-восьми років.

Нагадаємо, колишній генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив в інтерв’ю німецькому виданню Spiegel, що ненадання Україні вчасної військової підтримки полегшило повномасштабне вторгнення Росії. Це має стати уроком на майбутнє для всіх партнерів із НАТО.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 14.10.2024 15:24