Фото: сайт ДСНС

Сапери показали, як знищують 500-кілограмову авіабомбу на Запоріжжі (відео)

Українські сапери ліквідували нездетоновану 500-кілограмову керовану авіаційну бомбу у Пологівському районі Запорізької області. Снаряд містив модифікований підривник, через що його не можна було транспортувати

Про це повідомляє Державна служба надзвичайних ситуацій.

Надзвичайники зазначили, що авіабомбу виявили неподалік від зони активних бойових дій. Через відсутність можливості транспортування КАБа, фахівці ДСНС контрольовано підірвали авіабомбу на місці її виявлення.

"З початку повномасштабного вторгнення РФ, сапери знищили 4854 вибухонебезпечних предметів, виявлених на підконтрольній території Запорізького регіону", — йдеться у повідомленні ДСНС.

Яка ситуація із розмінуванням України

За даними Мінекономіки, з початку широкомасштабної війни Україна після проведення нетехнічного обстеження повернула до використання близько 30 тисяч квадратних кілометрів територій, які раніше були під окупацією, або на яких велися бойові дії. Станом на зараз потенційно забрудненими вибухонебезпечними предметами залишаються 144 тисячі квадратних кілометрів.

Раніше міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець заявив, що в Україні потенційно небезпечними є приблизно 176 тисяч квадратних кілометрів території. Тому нашу країну можна назвати найбільш замінованою державою світу.

Варто зазначити, що Хорватія допоможе Україні в питаннях розмінування. Країни у травні підписали відповідний меморандум.

Нагадаємо, російські війська вперше застосували нову бомбу ФАБ-3000 М-54 з уніфікованим модулем планування та коригування для удару по українських позиціях у Харківській області. Вона є новим російським озброєнням з високим потенціалом знищення, якщо ворожі війська продовжать мати можливість безперешкодно застосовувати таку зброю.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.06.2024 18:07