Фото: ілюстративне. Джерело: Мілітарний

Сапери вилучили з Дніпра уламки "Шахеда": перед цим люди почули вибух (фото, відео)

Водолази-сапери Державної служби надзвичайних ситуацій вилучили з акваторії Дніпра частину російського безпілотника. Дрон впав у річку під час однієї з повітряних атак окупантів.

Як повідомляє прес-центр ДСНС, надзвичайників викликав місцевий житель, який почув вибух та виявив залишки дрона на поверхні води.

"Почувши вибух, один з очевидців, направився до місця події, де виявив величезні металеві уламки, що плавали на поверхні води. Він швидко повідомив про це службу екстреного реагування "101". На щастя, обійшлося без жертв", — наголосили у ДСНС.

Рятувальники додають, що у випадку виявлення уламків безпілотників або ракет, їх не можна чіпати. Також заборонено наближатись до таких вибухонебезпечних предметів. Громадян закликають негайно повідомляти про такі випадки за номером "101".

Раніше, а саме 2 вересня, сапери вилучили в Києві уламки крилатої ракети Х-101. Вони залишилися внаслідок російського ракетного удару. Тоді рашисти здійснили комбіновану атаку на столицю, застосувавши понад 10 крилатих ракет, близько десятка балістичних і ударний безпілотник.

У ДСНС зазначали, що піротехнічний розрахунок працював над ліквідацією наслідків ракетного обстрілу у Святошинському районі столиці. На місці події сапери мобільного рятувального центру швидкого реагування вилучили безпечні залишки російської стратегічної крилатої ракети Х-101 класу "повітря — земля".

Нагадаємо, 1 вересня на Львівщині сапери вилучили бойові частини ракет "Кинджал" та "X-101" після масованого обстрілу території України 26 серпня. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 11.09.2024 10:45