Фото: khovar.tj

Саудівська Аравія виступила з пропозицією щодо війни Росії проти України

Задля завершення війни між Україною та Російською Федерацією Саудівська Аравія висловила готовність продовжувати посередницькі зусилля. 

Таку заяву на 79-ї сесії Генасамблеї ООН зробив очільник міністерства закордонних справ Саудівської Аравії принц Фейсал бін Фархан Аль Сауд, пише "Укрінформ".

"Що стосується російсько-української кризи, то Королівство знову закликає до припинення кризи та обмеження її негативних наслідків для світової безпеки й стабільності. Минулого року Королівство приймало зустріч радників з питань національної безпеки та представників понад 40 країн і міжнародних організацій", — наголосив він.

Принц Фейсал бін Фархан Аль Сауд також заявив, що необхідно "докласти всіх можливих зусиль для припинення кризи та врегулювання суперечок".

"Королівство також підтверджує свою готовність продовжувати посередницькі зусилля між двома сторонами кризи", — додав принц Саудівської Аравії.

Нагадаємо, Саудівська Аравія не відправляла своїх представників на Саміт миру у Швейцарії, що організувала Україна на тлі повномасштабної війни з Російською Федерацією. Захід пройшов у червні на курорті Бюргеншток неподалік Люцерна.

Раніше повідомлялось, що Угорщина візьме участь у зустрічі ініціативи "Друзі миру" у Нью-Йорку. Її засновують Китай та Бразилія із закликом якнайшвидше розпочати перемовини для припинення війни в Україні. За словами очільника угорського МЗС Петера Сійярто, там загалом вже долучилось 15 країн-учасниць, зокрема, Туреччина, Казахстан, Саудівська Аравія, Мексика, Замбія та Кенія.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.09.2024 16:41