Богдан Андріїв. Джерело: "Заголовок"

СБУ проводить обшуки в мера Ужгорода: що інкримінують чиновнику (фото)

У середу, 1 листопада, Служба безпеки України проводить обшуки в кабінеті міського голови Ужгорода Богдана Андріїва та міській раді. Документується протиправна діяльність окремих депутатів і держслужбовців.

Про це повідомив у своєму Telegram-каналі журналіст Віталій Глагола.

"Як повідомляють мої джерела, Служба безпеки України документує протиправну діяльність окремих депутатів і державних службовців Ужгородської міської ради щодо незаконного перетину ними державного кордону України", — написав він.

Варто зазначити, що уродженець Стрийського району Львівської області Богдан Андріїв — це український політик, з 16 листопада 2015 року міський голова Ужгорода. Він є членом проросійської партії «Довіряй ділам», раніше входив у Партію регіонів.

2018 року проти Андріїва порушували кримінальну справу щодо розкрадання 4,6 мільйона гривень під час реконструкції культурно-історичного центру "Совине гніздо" й участь у підробці документів. Тоді його заарештували на два місяці. Тодішній голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль висловив готовність взяти Андріїва на поруки. Сплативши заставу в 440 тисяч гривень, Богдан вийшов на свободу.

Обшуки в Ужгороді

Джерело: Telegram Віталія Глаголи

Джерело: Telegram Віталія Глаголи

Нагадаємо, що Національне антикорупційне бюро та Служба безпеки України 10 жовтня проводили обшуки одразу в декількох відомих представників Закарпаття. Йшлося про їх участь у корупційних схемах, у тому числі й міського голови Мукачева Андрія Балоги.

Обшуки проводили через корупційну схему продажу стадіону "Авангард". Сума збитків від продажу спортивного комплексу та майже трьох гектарів землі — майже 100 мільйонів гривень. Саме на цю суму занизили вартість об'єкта.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 01.11.2023 12:18