Юрій Ігнат. Джерело: командування Повітряних сил ЗСУ

"Сенсації немає": у Повітряних силах прокоментували проліт російського дрона через Молдову

У ніч на вівторок, 27 лютого, під час атаки по Україні російський безпілотник пролетів над Молдовою. У Повітряних силах Збройних сил України не бачать у цьому нічого сенсаційного, адже подібні випадки відбуваються не вперше.

Про це повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону "Єдині новини".

"Я знав, що сьогодні буде "топ-новиною": що пролетів "шахед" через Молдову. Ну це ж відбувалося вже неодноразово. Не бачу особливої сенсаційності в цій новині, що пролітають через Молдову чи Придністров'я, анклав російський, і ракети крилаті, й "шахеди". Ну і цього разу, безумовно, зафіксували такий проліт радіолокаційні системи", — сказав він.

За його словами, нічого дивного немає, бо Росія проводить свої провокаційні дії на цьому напрямку далеко не вперше.

"Не лише безпілотники ударного типу, а й розвідувальні БпЛА часто навіть наближалися до території Румунії. Наприклад, "Орлан" чи якісь, таке відбувалося десь рік чи пів року тому. Тому нічого особливого в цій новині немає. Він пролетів, скоротив собі, так би мовити, шлях і таким чином потрапив з Півдня на територію нашої держави, де його знищила наша протиповітряна оборона", — підсумував Ігнат.

Раніше Міністерство оборони Молдови спростувало інформацію про те, що один із російських безпілотних літальних апаратів, які атакували Україну, залетів з Молдови.

"Жоден безпілотник, запущений Російською Федерацією на Україну, не пролетів над повітряним простором Республіки Молдова", — йдеться у повідомленні оборонного відомства країни у Telegram.

Там додали, що отримали підтвердження від української сторони, що всі безпілотники, запущені над Одещиною, "знищила або заглушила українська ППО".

Нагадаємо, що в понеділок ввечері, 26 лютого, російська армія атакувала Україну безпілотними ударними літальними апаратами з боку Молдови. Під загрозою ворожих ударів перебували три області.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.02.2024 10:19