Фото: itech.co.ua

Шахраї в Польщі "розвели" на гроші українців: деталі злочинної схеми

Жертвами шахрайства в Польщі стали двоє українців. Вони втратили понад 160 тисяч гривень, спілкуючись через телефон.

Про це повідомляє ukrayina.pl.

Злочин відбувся недавно у місті Гожуві. Зазначається, що двоє громадян України внаслідок шахрайства втратити 9 тисяч і 11 тисяч злотих. Внаслідок шахрайської схеми злочинцям вдалося збагатитися на понад як 168 тисяч гривень. Українцям подзвонили під виглядом працівників банку і попросили встановити на телефони спеціальні додатки.

"Аферист, який вдавав з себе працівника банку, стверджував, що гроші на рахунку знаходяться під загрозою і потрібно діяти швидко. Тому він попросив встановити на телефон додаток для віддаленого доступу до пристрою. Це легальні додатки, доступні кожному", — повідомив речник Головного управління муніципальної поліції в Гожуві Гжегож Ярошевич.

Він зазначив, що зловмисники створюють враження професіоналізму та готовності допомогти. Вони навіть пропонують спілкування кількома мовами.

"На жаль, це завжди призводить до втрати коштів з рахунку. Так було і в цьому випадку, коли шахрай зняв гроші", — додав він.

Нагадаємо, європейські країни прагнуть залучити українських працівників, які були змушені виїхати з рідної держави після вторгнення Росії. Наші люди здатні заповнити значні прогалини на європейських ринках праці.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 02.03.2023 18:41