Фото: "Голос Самбірщини"

Шість квартир, Lexus та мільйони гривень: ЗМІ розкрили чималі статки екс-начальника Самбірського ТЦК

Колишній начальник Самбірського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Сергій Бабич задекларував чималі статки. Зокрема, колишній військком володіє новим Lexus RX 350 та має 4,6 мільйона гривень інших доходів.

Про це повідомляє видання Zaxid.net.

За даними журналістів, у своїй декларації за минулий рік Сергій Бабич вказав 1,8 мільйона гривень зарплати у ТЦК та ще 4,6 мільйона гривень інших доходів. До того ж він вказав 124 тисячі гривень пенсії та 4,4 мільйона гривень від відчуження майна. Його дружина Ірина Бабич вказала 91 тисячу гривень зарплати у лікарні та 1,8 мільйона гривень доходу від відчуження майна. Заощадження військовий зберігає готівкою — 1,7 мільйона гривень.

Водночас дружина колишнього військкома, згідно з декларацією, працює у Самбірській лікарні та теж має немалі статки попри зарплатню, яка не перевищує 100 тисяч гривень на рік. Зокрема, вона протягом 2020-2022 років придбала п’ять квартир у Львові (62 м2, 61,8 м2, 70,4 м2, 47,4 м2, 48,1 м2), а також дві комори, два паркомісця та одну квартиру в Києві (50 м2). У декларації Бабич зазначив, що квартиру площею 70,4 м2 його дружина купила за мільйон гривень. А інші квартири були ще дешевшими, всього по 600 тисяч гривень.

У виданні зауважили, що подружжя також володіє кількома земельними ділянками. Так, на свою доньку екс-військком переписав два будинки у Самборі та селі Стрілковичі. Також вона має дві земельні ділянки, однією ділянкою володіє сам Бабич.

Крім того, у 2023 році екс-начальник Самбірського ТЦК придбав автомобіль Lexus RX 350 за мільйон гривень. До цього у його власності були Toyota Land Cruiser та Volkswagen e-Golf. 

Варто зауважити, що, за даними судового реєстру, Сергій та Ірина Бабичі офіційно розлучилися у 2023 році. Вони подали позов про поділ майна, але суд не задовольнив його.

Нагадаємо, 22 вересня 2023 року Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) під час проведення моніторингу способу життя виявило ознаки необґрунтованих активів у начальника Самбірського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК) Львівської області на понад 4,4 мільйона гривень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 19.03.2024 16:35