Фото: соцмережі

Шкідливе програмне забезпечення атакуватиме мобільні пристрої військових ЗСУ, — британська розвідка

Мобільні пристрої Android, які використовуються українськими військовими, атакуватиме шкідливе програмне забезпечення. Відповідний звіт опублікував Національний центр кібербезпеки Британії (NCSC) спільно з міжнародними партнерами.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії у Twitter.

У зведенні зазначається, що шкідливе програмне забезпечення отримало назву Infamous Chisel. Воно використовувалося російською групою кіберзлочинців, відомою як Sandworm. Раніше NCSC приписував Infamous Chisel Головному центру спеціальних технологій Головного розвідувального управління (ГРУ) Генерального штабу Росії.

Британська розвідка наголошує, що Infamous Chisel забезпечує постійний доступ до скомпрометованих Android-пристроїв, а також їх обробку та фільтрацію. Сюди входять додатки для націлювання, які використовуються українськими військовими.

"Infamous Chisel, швидше за все, використовувався з метою крадіжки конфіденційної військової інформації. Ця діяльність демонструє використання Росією кіберможливостей для підтримки вторгнення в Україну", — додали у Міноборони Британії.

Інфографіка: британська розвідка

Раніше повідомлялось, що російські хакери атакували мобільні пристрої українських солдатів, намагаючись викрасти конфіденційну інформацію з поля бою, яка могла б допомогти Кремлю у війні проти України.

Нагадаємо, що наприкінці липня українські хакери оригінально "привітали" російських моряків з Днем військово-морських сил Росії. Вони зламали російську систему масової розсилки повідомлень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.09.2023 09:56