"Шлях солдата": відбувся допрем'єрний показ документального серіалу про мобілізацію

У четвер, 1 серпня, у столичному кінотеатрі "Оскар" пройшов допрем’єрний показ документального серіалу про мобілізацію. Це унікальний проект, ініційований Державним бюро розслідувань і реалізований "Френдс Креатив Лаб" спільно з телеканалом "Ми-Україна+". 

"Ще вчора вони жили цивільним життям, а вже сьогодні захищають Україну в лавах ЗСУ. Герої нашого серіалу — двоє чоловіків і молода жінка, за якими ми маємо можливість спостерігати з моменту мобілізації до завершення проходження базової військової підготовки в навчальних центрах ЗСУ", — розповідають автори серіалу.

Глядачам пропонується зазирнути за лаштунки того, що відбувається після отримання повістки або після прийняття рішення йти захищати країну добровільно: як розподіляють бійців за фахом, що питають в ТЦК, що брати з собою з дому, чим годують в НПЧ, чому навчають інструктори, як можна підготуватися до участі в реальних бойових діях?

Кожен учасник має свою реальну історію і розповідає про труднощі, навчання, ріст, зіткнення з реальністю війни. Ідея розкриття всіх "таємниць" підготовки до служби належить Державному бюро розслідувань.

"Для того, аби зруйнувати численні російські міфи Державне бюро розслідувань виступило з ініціативою створення правдивого і реалістичного проекту про мобілізацію і підготовку наших воїнів. Цю ініціативу зрозуміли та підтримали в генеральному штабі ЗСУ, а група "Ми-Україна+" одразу увімкнулася в роботу. Ми раді, що наша ідея, незважаючи на усі супутні труднощі, втілилася в життя і ми усі отримали гідний продукт. Це — ще один наш внесок у зміцнення обороноздатності країни. Державу боронимо разом!" — каже радниця з комунікацій ДБР Тетяна Сапьян.

Шлях солдата серіал

За сценарієм, учасники проекту потрапили в різні навчальні центри. Щодня їх супроводжували три різних знімальних групи, які документували кожен етап підготовки й те, як цивільна людина трансформується у військову.

"Цей проект дуже важлива і цікава історія в момент, коли багато хто з нас мусить кардинально змінити своє життя. Невідомість лякає, тому ми вирішили показати, що відбувається після того, як ви стали на шлях солдата. Без прикрас, без наших коментарів, свої історії розповідають наші герої. А ми тільки фільмуємо", — додала генеральний продюсер "Ми-Україна+" Наталія Стрибук.

Проект має 6 епізодів по 45 хвилин. Під час допрем’єрного показу була продемонстрована одна із них. Також після показу відбулася Q&A сесія.

На показі були присутні:

  • генерал-майор Голоднюк Олександр Миколайович — представник ГШ ЗСУ; 
  • капітан Мельничук Богдан Ярославович — офіцер відділу звʼязків з громадськістю управління комунікацій Командування Сухопутних військ Збройних сил України;
  • Тетяна Сапьян — радниця з комунікацій ДБР;
  • Наталія Стрибук — генеральний продюсер "Ми-Україна+";
  • Олексій Гончаренко — керівник Френдс Креатив Лаб;
  • учасники проекту.

Документальний реаліті-проект "Шлях солдата. Мобілізація” буде показаний в ефірі телеканалу "Ми-Україна+" 4 серпня о 20:00.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 02.08.2024 11:45