Денис Шмигаль. Джерло: armyinform.com

Шмигаль озвучив прогноз щодо ВВП на 2024 рік: чого очікувати українцям

У 2023 році показник валового внутрішнього продукту (ВВП) в Україні зріс на 5,6%. У 2024 році уряд розраховує на 5% зростання.

Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час прес-конференції 4 березня.

"Ми маємо за минулий рік 5,6% зростання ВВП. Розраховуємо до 5% зростання цього року. Звісно, порівняно із 30% втрат території, економіки, ВВП, це відносно невеликі цифри, але це цифри зростання. Це допомагає нам у тому числі фінансувати армію, і всі соціальні платежі", — зазначив він.

Посадовець нагадав, що на армію в державному бюджеті у 2024 році передбачено 1,7 трильйона гривень. За його словами, ця сума становить половину видатків, які Україна має забезпечувати внутрішнім ресурсом. 

"Наше завдання — оптимізувати нашу економіку таким чином, щоб бюджет держави зростав, ВВП зростав. Минулого року ми отримали більше податків, ніж очікували, за що я дякую нашому бізнесу", — підсумував Шмигаль.

Нагадаємо, за даними Міністерства економіки України, у січні 2024 року українська економіка демонструвала продовження тенденції відновлювального зростання. За попередніми даними, зростання ВВП у минулому місяці становило 3,5% порівняно з січнем 2023 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 04.03.2024 16:19