Фото: Business World Ghana

Що буде з російською економікою у 2024 році: оновлений прогноз від Світового банку

Світовий банк прогнозує зростання валового внутрішнього продукту (ВВП) Росії на 1,3%. Однак відбуватиметься поступове зниження економіки країни-агресора у 2024-2025 роках.

Про це йдеться в опублікованому січневому прогнозі Світового банку.

За попередніми оцінками, очікується, що зростання російської економіки у 2024 році сповільниться порівняно з минулим роком. Так, у 2025 році прогнозоване зростання ВВП становитиме 0,9%.

Згідно з підрахунками експертів Світового банку, у 2023 році темпи зростання російської економіки становили 2,6%. Так, минулого року зростання економіки РФ відбувалося швидшими темпами, ніж очікувалося, і було зумовлене значною фіскальною підтримкою, включаючи додаткові військові витрати.

Варто зазначити, що зниження обмінного курсу РФ призвело до зростання інфляції. Це спричинило подальше підвищення облікової ставки.

Нагадаємо, за даними британської розвідки, витрати російського уряду все більше зосереджуються на війні проти України. Запропонований державний бюджет на 2024 рік передбачає збільшення запланованих витрат на оборону приблизно на 68% порівняно з тими, які виділяли на 2023 рік. Це означає, що витрати на оборону на 2024 рік — близько 6% ВВП.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 09.01.2024 20:29