Фото: Telegram Дениса Шмигаля

Шмигаль повідомив, чим замінять ліквідовану МСЕК

На зміну медико-соціальній експертній комісії введуть нову європейську модель. Це вже буде цифрова і повністю прозора система.

Про це в ефірі телемарафону зробив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

"До того ж я доручив міністру охорони здоров'я не пізніше 1 листопада внести всі необхідні нормативні документи й законопроекти на розгляд Кабміну, аби завершити реформування МСЕК і запровадження нової європейської моделі", — додав Денис Шмигаль.

Варто зазначити, що глава Служби безпеки України Василь Малюк заявив, що станом на 22 жовтня підозру отримали 64 посадовці МСЕК. Також скасовано понад чотири тисячі висновків про інвалідність. 

Ще 22 жовтня президент Володимир Зеленський провів засідання Ради національної безпеки та оборони на якому розглядалися питання по ситуації з медико-соціальної експертизи та зловживаннями посадових осіб різних державних органів з отриманням інвалідності. Після цього засідання генеральний прокурор України Андрій Костін написав заяву про звільнення.

Також 22 жовтня на сайті Офісу президента з'явився указ, який передбачає ліквідацію медико-соціальних експертних комісій з 31 грудня 2024 року.

Нагадаємо, 21 жовтня звільнили керівника Закарпатської медико-соціальної експертної комісії. Йдеться про Юрія Веклинця.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 22.10.2024 23:07