Фото: Telegram Дениса Шмигаля

Шмигаль повідомив, коли Україна отримає $2,2 млрд від МВФ

Україна наступного тижня може отримати черговий транш від Міжнародного валютного фонду (МВФ). Йдеться про 2,2 мільярда доларів.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль в ефірі марафону "Єдині новини".

"Ми сподіваємося сьогодні отримати позитивне рішення Ради директорів МВФ, і вже у понеділок — вівторок очікуємо наступний транш 2,2 мільярда доларів від Міжнародного валютного фонду", — поінформував він.

Шмигаль нагадав, що Україна вперше в історії пройшла вже чотири перегляди в межах однієї програми з МВФ.

"Ми продовжуємо цю програму, вона розрахована загалом на чотири роки та охоплює співпрацю з країнами G7 на загальну суму 122 мільярда доларів бюджетної підтримки України", — зазначив очільник уряду.

Що відомо про програму від МВФ

Програма від МВФ, яка стала основою угоди з Україною й була схвалена 31 березня 2023 року, передбачає надання Києву до 2027 року понад 15 мільярдів доларів. Вона є каталізатором фінансової підтримки для України, зокрема на 2024 рік, на який, за прогнозами, Києву знадобиться 42 мільярди доларів. 

Загалом від початку повномасштабного вторгнення Україна отримала від МВФ вісім мільярдів доларів. Фонд входить до трійки найбільших донорів та тримає рамку всієї допомоги Україні в розмірі понад 120 мільярдів доларів.  

Нагадаємо, 16 квітня МВФ зробив прогноз, що зростання економіки України за підсумками 2024-го становитиме 3,2%Наступного року очікується істотне зростання реального ВВП — до 6,5%.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 28.06.2024 17:05