Фото: Telegram Дениса Шмигаля

Шмигаль повідомив, скільки грошей виділено на будівництво фортифікацій по областях

З початку 2024 року на фортифікації та будівництво оборонних рубежів виділено понад тридцять мільярдів гривень з резервного фонду бюджету та інших джерел.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на річній підсумковій пресконференції.

"Від початку 2024 року з резервного фонду держбюджету уряд виділив двадцять мільярдів гривень на фортифікації та будівництво оборонних рубежів. Додатковий ресурс з інших джерел становить ще майже одинадцять мільярдів", зазначив прем'єр.

Зі слів прем'єра, майже три мільярди гривень спрямували Міністерству оборони України. Ще понад шістнадцять мільярдів гривень було виділено обласним адміністраціям.

"Зокрема, чотири мільярди гривень для Харківської області, 1,8 мільярда — для Сумської, для Волинської та Одеської — по півтора мільярда, для Запорізької та Херсонська — по 1,3 мільярда, для Донецької  1,2 мільярда, Київська область отримає 1,1 мільярда для будівництва фортифікацій", повідомив прем'єр.

За словами Шмигаля, ці гроші передбачені для створення якісних, переважно бетонованих систем фортифікацій і невибухових інженерних огороджень.

Прем'єр зауважив, що для створення вибухових інженерних огороджень, а також для створення фортифікацій на першій лінії оборони міноборони має свій додатковий ресурс, який для цього використовує. Загалом, робота ведеться щоденно, 24*7, наголосив Шмигаль.

Нагадаємо, за словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, цьогоріч Україні цьогоріч знадобиться 37 мільярдів доларів зовнішнього фінансування.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 04.03.2024 14:09