Фото: Telegram Дениса Шмигаля

Шмигаль сказав, скільки грошей Україна потребує цього року від партнерів

За два роки від початку повномасштабного вторгнення Україна залучила понад 75  мільярдів доларів зовнішньої допомоги. Цьогоріч наша країна потребує щонайменше 37 мільярдів доларів від партнерів.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на річній підсумковій пресконференції.

Він зауважив, що у 2022 році Україна залучила близько 37 мільярдів доларів, а минулого року — понад 42 мільярдів від партнерів. Ключовими донорами, за словами Шмигаля, є США, Євросоюз, Японія, Канада та Міжнародний валютний фонд (МВФ), а загалом Україні фінансово допомагають десятки країн світу.

Шмигаль зазначив, що у 2024 році очікується залучення 17,3 мільярда доларів від механізмів ЄС Ukraine Facility, ще 5,4 мільярда доларів цього року має надати МВФ, а перший платіж очікується теж у березні в розмірі 900 мільйонів доларів.

"Ми вдячні нашим партнерам. Ми очікуємо на фінансову допомогу від США. Зараз ідуть внутрішні дискусії. Всі ми про них знаємо. Активно працюємо з нашим ключовим партнером, союзником. І думаю, що в наступні періоди будемо мати добрі новини", заявив прем'єр.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду 16 лютого повідомив, що уряд цього року спрямовуватиме основні зусилля на програми з відновлення країни. Станом на сьогодні держава потребує для швидкого відновлення п'ятнадцяти мільярдів доларів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Економіка, 04.03.2024 13:36