Денис Шмигаль. Джерело: Урядовий портал

Шмигаль провів розмову з главою МЗС Британії: обговорили конфіскацію російських активів

У вівторок, 26 березня прем’єр-міністр України Денис Шмигаль поспілкувався з міністром закордонних справ Великої Британії Джеймсом Клеверлі. Вони обговорили конфіскацію російських активів та інші важливі питання.

Про це повідомив очільник українського уряду.

"Провів розмову з міністром закордонних справ Великої Британії Девідом Кемероном. Обговорили механізми, які змусять Росію заплатити за вчинені злочини й руйнування. Зокрема, конфіскацію заморожених активів РФ", — написав Шмигаль у Telegram.

Сторони порушили питання створення спеціальної міжнародної групи за участі України, яка напрацює юридичні шляхи, необхідні для конфіскації.

"Україна вже надала свої пропозиції. Створений Міжнародний реєстр збитків. Далі пропонуємо створити Міжнародну компенсаційну комісію та компенсаційний фонд. Наша позиція однозначна: усі заморожені активи Росії мають бути спрямовані на потреби нашої держави", — наголосив Шмигаль.

Також посадовці обговорили збільшення російських атак на цивільну інфраструктуру України й допомогу, яка необхідна у боротьбі з агресором.

"Подякував Великій Британії за значний обсяг наданої допомоги та за підписання безпекової угоди з Україною. Це дає впевненість у довготривалій підтримці з боку наших британських союзників", — підсумував український прем'єр.

Нагадаємо, на початку березня міністр закордонних справ Британії Девід Кемерона заявив, що Велика Британія планує використовувати заморожені кошти Російської Федерації до тих пір, поки Росія не виплатить репарації Україні. Після цього Британія зобов'язується повернути активи росіянам. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.03.2024 16:15