Фото: росЗМІ

Шойгу доповів Путіну про взяття Кринок: у ЗСУ відреагували

Міністр оборони Російської Федерації Сергій Шойгу доповів президенту Володимиру Путіну, що селище Кринки на Херсонщині "перейшло під контроль" військових армії РФ. Втім, в Україні цю заяву спростовують.

Відповідне повідомлення опублікувало Оперативне командування "Південь" на сторінці у Facebook.

"Важливо! Російсько-окупаційні війська, не маючи  успіху в штурмових діях на лівобережній Херсонщині, вдалися до маніпуляцій і фальсифікації фактів. Військово-політичне керівництво країни-агресора заявило про зачищення плацдарму на лівому березі Дніпра. Офіційно повідомляємо, що дана інформація не відповідає дійсності", наголосили військові.

Сили оборони Півдня України зазначають, що продовжують утримувати зайняті позиції, завдаючи значних втрат ворогу. Також військові проінформували про, що у вівторок, 20 лютого, загарбницькі війська здійснили одну спробу штурму та зазнали суттєвих втрат.

"Здійснивши протягом дня єдину спробу штурму, через суттєві втрати, окупанти відійшли на заздалегідь підготовлені пропагандистські позиції, з яких фальшиво звітують про знищення плацдарму, не маючи змоги виконати поставлене командуванням завдання", йдеться у повідомленні.

За даними аналітиків американського Інституту вивчення війни (ISW), Кремль навмисно заявив про захоплення Росією Кринок, щоб посилити бажаний інформаційний ефект напередодні президентських виборів у березні 2024 року. 

Нагадаємо, у Херсонській області збудували тимчасовий міст через річку Інгулець у Високопільській громаді. Попередній був зруйнований рашистами під час їхньої втечі. За словами голови Херсонської ОВА Олександра Прокудіна, руйнування переправи через Інгулець створило труднощі не лише для місцевих мешканців, а й для фермерів, тому відбудова мосту була вкрай потрібна. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 21.02.2024 10:31