Олаф Шольц. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Шольц розповів про своє ставлення стосовно участі Росії в Саміті миру у Швейцарії

Росію не запрошено на Саміт миру у Швейцарії, який відбудеться з 15 по 16 червня, адже російський диктатор Володимир Путін продовжує вести війну проти України. Коли настане час для запрошення Москви — вирішувати виключно Києву.

Про це під час конференції з відновлення України, яка проходить у Берліні, заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц.

"Ми зустрінемося з державами з усього світу на першому саміті миру для України у Швейцарії. Там відбудеться діалог про принципи справедливого і міцного миру", — зазначив він.

За словами Шольца, ця зустріч не про перемовини щодо закінчення війни, бо для цього Путін має дати зрозуміти, що він готовий закінчити свою брутальну воєнну кампанію та відвести війська з території України. Водночас канцлер Німеччини додав, що Саміт миру може показати шлях, яким можна покласти початок процесу, у котрому і Москва колись сидітиме за столом, та зазначив, що час для цього може визначати лише Україна. 

"Проте поки Путін буде безжально дотримуватися цілей в цій війні, наш меседж буде таким — ми не послабимо нашу підтримку для України, ми й надалі твердо та непохитно стоїмо на боці українців", — наголосив Шольц.

Нагадаємо, 11 червня канцлер Німеччини Олаф Шольц під час конференції з відновлення України заявив, що його країна протягом наступних місяців передасть Україні системи протиповітряної оборони, ракети та боєприпаси для захисту інфраструктуриДо того ж політик підтвердив підтримку членства України в Європейському Союзі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 11.06.2024 16:47